Wie

Tineke de Lange is professioneel fotograaf, doceerde fotografie aan de Willem de Kooning academie Rotterdam en werkt al twaalf jaar in restaurant Zinc en sinds 2017 ook in vegetarisch restaurant Herberg Kop van ‘t Land. Plezier in koken en lesgeven zijn in de loop der jaren samengekomen, wat heeft geleid tot TienKookt. Tineke transformeert de complexiteit van de vegetarische keuken naar een begrijpelijke en heldere kookles. En bovenal naar een bord met heel lekker eten!

Wat

Met één of twee seizoensgroenten in de hoofdrol en verrassende bereidingswijzen maak je spannende smaakcombinaties. Je krijgt goede basiskennis, leert nieuwe kooktechnieken en vergroot je keuken repertoire.

Je zult versteld staan hoeveel variaties er zijn op één groente. Ook komen onbekendere producten aan de orde. En meer: je leert over logistiek in de keuken waardoor je in kortere tijd veel voor elkaar krijgt. Je leert het gerecht goed op te bouwen en werkt met diverse kooktechnieken. Denk aan groenten roken, juicen, vacumeren, bevriezen, fermenteren, drogen en slicen. Naast smaakopbouw is ook de presentatie van je gerecht uiteraard heel belangrijk. Ogen proeven ook…

De kookles zal een combinatie zijn van de pure, smaakvolle en eenvoudige keuken van restaurant Zinc in Rotterdam en de fijnzinnige en complexere keuken van restaurant Herberg Kop van ‘t Land in Dordrecht.

Waar

De kooklessen worden gegeven in de geweldig mooi gelegen Kookstudio Mix Coolhaven 160B Rotterdam.

De kooklessen duren van 10.00 tot 15.00 uur en een les kost € 75,00. Per kookles is er plek voor maximaal 12 deelnemers. De lessen zijn inclusief de gebruikte kookproducten, lunch en receptuurbeschrijving.