Agenda

Wil je een kookles of kookworkshop volgen bij TienKookt? Bekijk hieronder op welke data je terecht kunt en schrijf je in!

Tien Kookt gaat een serie van 5 inspirerende lessen geven waarin je bereidingswijzen, seizoensgroenten, snijtechnieken en smaakcombinaties aan de hand van verrassende en uitdagende receptuur leert begrijpen en gebruiken.

Elke les heeft zijn eigen thema en kan natuurlijk ook afzonderlijk worden gevolgd.

Onbekende producten, heerlijke gerechten, veel aandacht voor sauzen, bouillons, no waste en verrassende kooktechnieken met groenten in de hoofdrol!

 

 

Winter Wonder Land

Zaterdag 22 februari 10.00-15.00

Babi Pangang van schorseneer, risotto van beluga linzen met geblakerde prei en venkeljus, koolrabiravioli met pompoenpitpesto, zuurkoolrisotto met gerookte king oyster en beurre blanc of daslookgnocchi met laurierjus.

 

In deze winterse periode zijn er knollen, kolen, rapen en peulvruchten en zal er een groot beroep worden gedaan op je creativiteit en wat je aan bereidingswijzen in huis hebt.

Denk aan fermenteren, drogen en roken en sommige groenten gaan we zelfs bevriezen om een ‘vlezige’ structuur te krijgen!

We gaan de zware winterse kost verfijnd en smaakvol verwerken tot uitgebalanceerde gerechtjes met een frisse toets.

 

 

Vleesch noch Visch

Vrijdag 13 maart 12.00-17.00

Rollade van rettich, coquille van knolselderij, rookwortel, gravad lax van rode biet, ceviche van aardpeer, carpaccio van koolrabi en natuurlijk de dry aged rode biet van Gijs Kemmeren!

 

Door groenten een uitgebreide behandeling te geven – denk aan konfijten, roken, drogen, bevriezen, vacumeren en fermenteren – krijgt de groente meerdere lagen, zal de smaak complexer en dieper worden. Precies wat je nodig hebt om een verrassend gerecht met wat diepgang op tafel te zetten.

We gaan met groenten en bovengenoemde bereidingswijzen aan de slag en je keukenreportoire enorm uitbreiden.

 

 

It’s a Vegan World

Zondag 5 april 10.00-15.00

In zoutkorst gegaarde knolselderij coquille met bouillon van kombu en aardpeer, zuurkoolrisotto met rookwortel en specerijenjus, koolrabiraviolie met pompoenpitpesto  of snijboonspaghetti met gerookte king oyster en sojagembersaus.

 

Door vegetarisch te eten help je mens, dier en milieu, de veganistische keuken is weer een stapje verder en enorm in opkomst en ontwikkeling.

Het daagt je dit keer uit om niet alleen de umami smaak en het bevredigende gevoel van vlees en vis te doen vergeten, maar ook de romigheid van boter, het zilte van een geitenkaasje of de bindingskracht van ei zien te vervangen.

Kortom een enorm inventieve, gezonde en smakelijke keuken waar de grootste culinaire ontwikkelingen plaatsvinden op dit moment.

 

 

No Waste New World

Zaterdag 25 april 10.00-15.00

Hummus van wortelloof, pittige zeewiersalade, gerookt uienpoeder, abrikozenbroodpudding, preimayonaise, pastinaakchips, hanenkam van beukenzwam en carrot tartare.

 

Door creatief gebruik  te maken van je restproducten daag je jezelf uit, voeg je iets extra’s toe en gooi je minder weg.

Denk aan olie maken van preigroen waarmee je een mayonaise maakt, gebrand uienpoeder van gedroogde uienschillen die je over gepofte pompoen strooit of een broodpudding van oud brood met whisky karamel en slagroom.

Geef je gerechten iets extra’s mee door smaakvol en creatief gebruik van je restproducten.

 

 

Vegetarische Keuken, Wereld Keuken!

Zaterdag 16 mei 10.00-15.00

Aubergine steaks uit Hangzhou, gegrilde asperges met misoboter, geroosterde bloemkool met kappertjeshummus, sate van pruikzwam met gember pindasaus, gestoomde flespompoen met zwarte bonensaus of fettucini van pastinaak met maanzaad-balsamicosaus.

 

In elke wereldkeuken bestaat een enorm scala aan vegetarische gerechten en niet alleen vanwege geloof of omstandigheden, maar eenvoudigweg omdat ze super smakelijk zijn!

We gaan de mooiste en lekkerste koken in deze laatste feestelijke les van Tien Kookt!

Inschrijven en betalen

Een kookles kost €75,00, de serie van 5 lessen €315,00

De kooklessen worden gegeven in Kookstudio Mix Coolhaven 160-B Rotterdam

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Per kookles is er plaats voor maximaal 12 deelnemers.

De betaling moet uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan de kookles binnen zijn. Graag de datum vermelden in het betalingskenmerk. Annuleren van de inschrijving uiterlijk 7 dagen voor datum per mail.

Tineke de Lange – Triodos Bank NL 44 TRIO 0338 8223 80

  • Voer een getal tussen 1 en 12 in.